Koudschuim matras

Koudschuim of HR-schuim is net als polyether en traagschuim een polyurethaan schuim. De structuur van een koudschuim matras is opener dan die van een polyether matras. Een open celstructuur zorgt ervoor dat een matras goed ventileert en dus droog blijft. Dat is belangrijk omdat je daarmee schimmels en huisstofmijt op afstand houdt (deze gedijen goed in een vochtig en warm klimaat).

Een koudschuim matras is erg veerkrachtig maar heeft geen hoog corrigerend vermogen, zoals een pocketvering matras dat bijvoorbeeld wel heeft. Het soortelijk gewicht bij een koudschuim matras wordt aangeduid met HR. HR staat voor ‘high resilience’ of hoge veerkracht. Hoe hoger het getal, des te beter is de puntelasticiteit, veerkracht en duurzaamheid. Bij koudschuim matrassen wordt er een onderscheid gemaakt tussen:

  • Koudschuim matras HR40
  • Koudschuim matras HR55

Puntelasticiteit is de mogelijkheid om een gedeelte van het matras in te drukken zonder dat een groot oppervlak van het matras naar beneden veert. Hoe puntelastischer een materiaal is, des te beter het zich kan vormen naar de contouren van het lichaam en hoe nauwkeuriger de ondersteuning is.

Koudschuim matrassen kennen een lange levensduur, maar de levensduur verschilt wel naar gelang het HR-gehalte. Door de hoge veerkracht komt doorzakken van een koudschuim matras haast niet voor en de levensduur is dan ook veel langer dan een polyether matras. De gemiddelde levensduur van een koudschuim matras HR55 is ca. 12 tot 15 jaar.

koudschuim matras 1

Levertijd: 3-5 werkdagen

€ 315,00 € 215,00
Bekijk
Kudschuim matras HR55 1

Levertijd: 3-5 werkdagen

€ 385,00
Bekijk
Savanne Pocketvering matras met Koudschuim

Levertijd: 10-15 werkdagen

€ 585,00
Bekijk
Eco vriendelijk koudschuim matras

Levertijd: 10-15 werkdagen

€ 595,00
Bekijk