Matrastopper

Een matrastopper ook wel oplegmatras, opdek matras, topdek matras of topper genoemd, legt u op het matras. Met een matrastopper kunt u het slaapcomfort aanzienlijk verbeteren, wanneer bijvoorbeeld uw huidige matras (welke nog in goede conditie is) te hard of juist te zacht is. Een matrastopper is meestal rond de 6 á 7 cm dik.

In alle eerlijkheid zien wij een matrastopper niet als extra comfort of luxe wanneer u al goed op uw matras slaapt. In dat geval kunnen wij u een wollen of bamboe onderdeken van harte aanbevelen. Een matrastopper is ook geen vervanging van het matras! Als uw huidige matras aan vervanging toe is (u heeft bijvoorbeeld last van kuilvorming). Dan lost u dat probleem zeer zeker niet op met een matrastopper.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende matrastoppers.

Koudschuim Matrastopper met 3D Band en Biesrand

Levertijd: 3-5 werkdagen

Vanaf
€ 145,00
Adviesprijs
Bekijk
Traagschuim Matrastopper met 3D Band en Biesrand

Levertijd: 3-5 werkdagen

Vanaf
€ 165,00
Adviesprijs
Bekijk
Latex Matrastopper met 3D ventilatieband en Biesrand

Levertijd: 3-5 werkdagen

Vanaf
€ 185,00
Adviesprijs
Bekijk

Een topper voor de juiste ondersteuning

Is uw huidige matras een matrastopper nodig? Deze vraag is heel belangrijk om uzelf te stellen. Als u namelijk al een goed, comfortabel matras heeft, is een topper overbodig. Kies dan liever voor een onderdeken. Deze kan naast kwalitatief beddengoed, een goed hoofdkussen en een fijn dekbed, uw slaapcomfort verhogen zonder de ondersteuning van uw lichaam te veranderen. Ook als uw matras aan vervanging toe is, is een topmatras ook overbodig. Dit lost namelijk niet uw problemen op. Een oplegmatras is vooral bedoeld, als u ervaart dat uw huidige matras te zacht of te hard voor u is.

Toppers zijn aan beide zijden beslaapbaar. Regelmatig keren en draaien verlengt de levensduur. Onze topmatrassen zijn ook leverbaar in afwijkende maten!

Verschillende matrastoppers

Wij hebben een aantal oplegmatrassen in ons assortiment:

  • Polyether matrastopper (medium);
  • Koudschuim topper (stevig);
  • Traagschuim topper (super zacht) en
  • Latex topper (zacht).

Polyether topmatras

Een polyether matras heeft een medium ondersteuning. Het heeft een goede veerkracht en heeft een goede puntelasticiteit. Hoe puntelastischer een polyether topmatras is, des te beter het zich kan vormen naar de contouren van het lichaam en hoe nauwkeuriger de ondersteuning is.

Een polyether is met name vanwege de prijs een populair topmatras. De gemiddelde levensduur van een polyether matrastopper is ca. 7-10 jaar. Vanuit met name dan ook hygiënische overweging adviseren wij u dit product te vervangen.

Koudschuim topper

Een koudschuim topmatras geeft extra comfort door wat meer stevigheid/hardheid aan uw matras toe te voegen. Een koudschuim matras is te herkennen aan de uitstekende elasticiteit. De celstructuur van deze matrastopper is open en geeft in combinatie met de profilering een uitstekende luchtcirculatie en ventilatie.

Een koudschuim topper heeft een andere celstructuur dan polyether waardoor het een betere vochtbestendigheid en een betere luchtcirculatie heeft. Door het hogere soortelijk gewicht is de draag- en veerkracht (aanpassend vermogen) van koudschuim matrastopper ook beter dan die van een polyether topmatras.

Traagschuim matrastopper

Traagschuim is een temperatuurgevoelig materiaal dat zich aanpast aan de lichaamswarmte. Onder invloed van het lichaamsgewicht en de lichaamswarmte wordt een traagschuim topmatras zacht en vormt het zich naar het lichaam. Hierdoor wordt de lichaamsdruk gelijkmatig verdeeld over het gehele ligoppervlakte. Met een traagschuim topper ervaart u geen drukpunten, waardoor uw spieren beter ontspannen en er een betere bloedcirculatie ontstaat. Een goede drukverdeling van het lichaamsgewicht bevordert een goede nachtrust.

Latex topper

Een latex topmatras heeft een kern van natuurrubber. Natuurrubber heeft een extreem grote rekbaarheid en een open celstructuur, wat een optimale vochtregulering garandeert. Die grote rekbaarheid maakt een perfect ondersteunende en druk verminderende ondersteuning mogelijk. Latex heeft een lineair toenemend draagvermogen, waardoor een minimale tegendruk op huid, spieren en botten wordt gegeven. Bovendien is de latex matrastopper voorzien van 3 zones waardoor extra ondersteuning geboden wordt voor de bekkenzone (50% van het lichaamsgewicht) en de schouders. Een latex topper is aan te bevelen voor mensen met een lichaamsgewicht vanaf ca. 75 kg).

Topper kopen bij Weids Wonen & Slapen

Bij Weids Wonen & Slapen koopt u de beste kwaliteit topmatrassen voor een lage prijs. Verhoog uw slaapcomfort vandaag nog! Mocht u nog vragen hebben over een van deze producten, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Veel gestelde vragen

Hoe lang gaat een topper mee?

Een topper gaat net als een goed matras ca. 10-12 jaar mee.

Welke topper moet ik kopen?

De keuze voor een topper is heel persoonlijk. Als de prijs bepalend is dan kunt u het beste en polyether topper kiezen. Wanneer comfort voorop stat is onze ervaring dat de klant meestal gaat voor een latex topper of een traagschuim topper.

Welke matrastopper bij rugklachten?

Dat hangt er van af. Een traagchuim topper past zich het beste aan de contouren van uw lichaam. Deze zal dan normaliter ook de beste ondersteuning geven bij rugklachten. Echter wanneer u wat zwaarder bent dan gemiddeld heeft u wellicht meer baat bij een latex topper. Deze geeft een meer stabiele ondersteuning

Wat zijn de beste matras toppers?

Wij verkopen uitsluitend toppers van de beste kwaliteit. Dit geldt net zo goed voor de polyether matrastoppers als voor de duurdere traagschuim toppers.

Hoe voorkom je dat je topmatras verschuift?

Door de dikte en het gewicht van de topper zal deze niet verschuiven. Zeker wanneer u een goed hoeslaken gebruikt als bijvoorbeeld onze multiform hoeslaken van Bonnanotte.

Wanneer topper matras vervangen?

Wanneer u kuilvorming ervaart bij de zijkant (daar waar u zit bij op- en af bed gaan) of in het midden van de topper, dan is deze overduidelijk aan vervanging toe.