Binnenveringsmatras

Een binnenveringsmatras of ook wel bonell genoemd is de voorloper van de pocketvering matras. Een binnenveringsmatras bestaat uit veren die onderling met elkaar verbonden zijn. Dit in tegenstelling tot bij een pocketvering matras, waar dat wel het geval is. De werking van een binnenveringsmatras is eenvoudig. Hoe meer belasting op de veer, hoe meer weerstand deze biedt.

De stalen veren hebben over het algemeen 5 windingen. De bonell- of bionische veer maakt aan de beide uiteinden een grotere cirkel dan in het midden (zandloper vorm). Hierdoor is de weerstand van een dergelijke veer progressief (bij een stijgende belasting wordt de weerstand van de veer hoger). Deze veren zijn stugger dan pocketveren. De veren zorgen voor de stabiele veerkracht van een binnenveringsmatras. De veren kunnen verschillen in dikte van staal en in het aantal slagen waardoor een binnenveringsmatras stug of minder stug is.

Feit is dat een binnenveringsmatras een hard , zwaar en log matras is. Het verenpakket van een binnenveringsmatras is niet, zoals bij een pocketvering matras onderverdeeld in verschillende zones. Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen van een binnenveringsmatras aan de schouders en de heup zeer beperkt. In het algemeen kan worden gesteld dat de conformiteit van een binnenveringsmatras ook matig is.

Een binnenveringsmatras kan doorgaans door zijn stugheid ook niet op een verstelbare bedbodem worden geplaatst. Een binnenveringsmatras beschikt dan wel over uitstekende ventilerende eigenschappen, maar dat doet en pocketvering matras ook.

Het is u naar aanleiding van bovenstaande vast al wel duidelijk geworden dat een pocketvering matras vele malen meer comfort en gemak biedt dan een binnenveringsmatras. Bent u op zoek naar een stevig matras met metalen veren, dan adviseren wij u ook een pocketvering matras te kiezen. Deze kan namelijk ook prima in harde uitvoering geleverd worden.

Myproject-1_2ffb2a7c-bf61-4bbc-a04e-a4ed871f3041_1024x1024

Op voorraad

€ 169,00
Bekijk