Polyether matras

Polyether schuim is een polyurethaan schuim met weinig veerkracht. Aan het schuim kan veel of weinig lucht toegevoegd worden. Die hoeveelheid lucht per kubieke meter wordt aangegeven met het soortelijk gewicht (SG). Soortelijk gewicht staat voor het aantal kilogram materiaal dat per kubieke meter gebruikt wordt (kg/m3). Hoe hoger het soortelijk gewicht (ook wel massa, densiteit of dichtheid) des te veerkrachtiger, duurzamer en comfortabeler een polyether matras is.

Een voorbeeld: bij een polyether matras SG25 weegt het schuim 25 kg per kubieke meter. Dit polyether matras zal slap en zacht aanvoelen. Het polyethermatras SG23/25 wordt veelal als kindermatras (tot ca. 10 jaar) of voor het logeerbed gekocht.

Een polyether matras met een soortelijk gewicht van 40 heeft een veel betere veerkracht. Belangrijker nog is dat de puntelasticiteit van het polyether matras SG40 veel beter is. Puntelasticiteit is de mogelijkheid om een gedeelte van een matras in te drukken zonder dat een groot oppervlak van het polyether matras naar beneden veert. Hoe puntelastischer het polyether matras is, des te beter het zich kan vormen naar de contouren van het lichaam en hoe nauwkeuriger de ondersteuning is.

Een polyether matras is met name vanwege de prijs een populair matras. De gemiddeld levensduur van een polyether matras is ca. 7-10 jaar. Vanuit met name dan ook hygiënische overweging adviseren wij u het matras te vervangen.

Polyether matras SG25 1

Levertijd: 3-5 werkdagen

Vanaf
€ 335,00
Bekijk
Polyether matras SG40 – 20 cm dik! 1

Levertijd: 3-5 werkdagen

Vanaf
€ 545,00
Bekijk