Lamswollen dekbed

Lamswol is hetzelfde als schapenwol of wordt ook wel scheerwol genoemd. Wol is Wol! Lamswol klinkt echter voor de meeste mensen liever en zachter in de oren en wordt daarom marketing technisch als 'beter' in de markt gezet. Hierdoor zijn 'lamswollen' producten ook duurder dan scheerwol of schapenwol producten.

Lamswol = Schapenwol

Lamswol is niet fijner, korter en zachter dan schapenwol. Een lamswollen dekbed ventileert ook niet beter dan een schapenwollen dekbed.

Wel is er een duidelijke kwaliteitsverschil in wol! Na het scheren wordt wol gesorteerd en op kwaliteit beoordeeld. Denk daarbij dan aan de fijnheid van de vezels, het zuiver lanolinegehalte, de lengte van de vezels en de sterkte van de vezels. Met name het lanoline gehalte van wol is erg belangrijk. Lanoline voorkomt dat wol uitdroogt en daardoor 'prikkerig' wordt en stoft. Met elke wasbeurt spoelt er lanoline uit de wol  Een goede kwaliteit wol herkent u aan de geur van schaap. Een schapen geur vertelt u dat de wol weinig gewassen is en dus van goede kwaliteit is.

Het is alom bekend dat Texels Schapenwol de beste kwaliteit is voor vulling van dekbedden en kussens. Met onze Texels Classic en de Texels Classic DeLuxe (met satijnen tijk) heeft u 2 prachtige dekbedden met de allerbeste kwaliteit wol voor een eerlijke prijs!

Uniek in de wereld - Recycle met ons mee!

Weids Wonen & Slapen neemt het voortouw en is het eerste bedrijf in de slaapbranche die schapenwol circulair hergebruikt!

Bij de aankoop van een wollen dekbed, kunt u een gratis retour sticker aanvragen, waarmee u uw oude wollen dekbed op onze kosten in de lege doos weer naar ons terug kunt sturen. In onze eigen recycling afdeling wordt uw wollen dekbed volledig gerecycled.

Het wol wordt grondig gewassen en na een strenge kwaliteitscontrole circulair hergebruikt voor andere producten, waaronder zitzakken voor mens en dier. De dekbed tijken worden afgevoerd en verwerkt tot o.a. isolatiemateriaal, poetsdoeken en bouwmaterialen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.