Omruilen en Retourneren

Om uw verzoek voor omruiling of retourzending snel te kunnen afhandelen verzoeken wij u deze middels onderstaand retourformulier aan te melden en een kopie van dit formulier in het pakket bij te voegen. Daarmee kunnen wij uw retour sneller afhandelen.

Retouradres

Weids Wonen & Slapen
Alddyk 18
9044 MN Bitgum

Uitgesloten voor omruiling en retourneren zijn de artikelen die speciaal op uw verzoek en specifiek naar uw wens zijn gemaakt. Weids Wonen & Slapen kan u aansprakelijk stellen voor waardevermindering als blijkt dat het artikel bij omruiling of retourneren niet aan onderstaande criteria voldoet:

  • Het artikel is niet gebruikt
  • Het artikel is schoon, compleet en onbeschadigd
  • Alle labels en kaartjes zijn aan het artikel bevestigd
  • De originele fabrieksverpakking is voor zover mogelijk onbeschadigd en niet beschreven of beplakt
  • Voor klamboes, bed- en badtextiel geldt dat deze niet uit de verpakking is geweest (u mag uiteraard de verpakking wel openen om zo de stof te kunnen zien en voelen, maar hiervoor is niet nodig het artikel in zijn geheel uit de verpakking te halen).

Na aanmelding van uw retourzending kunt u het pakket gewoon via het postkantoor naar ons retour sturen. De kosten als ook het risico van de retourzending zijn voor uw rekening. Naar gelang de waarde van de inhoud van uw pakket adviseren wij u verzekerd te versturen. Mocht er onverhoopt dat toch iets mis gaan met uw pakketverzending, dan kunt u daarmee in ieder geval verhaal halen bij de pakketdienst.

Kies de juiste verzendpartij!

Wij verzoeken u om uw retourzending bij voorkeur via DPD, DHL, UPS of GLS naar ons te versturen. Van al deze vervoerders is er op ons adres ook een Parcelshop gevestigd. PostNL of een andere vervoerder kan natuurlijk ook. 

Retourformulier

Retourprocedure

Na aanmelding van uw retourzending kunt u het pakket gewoon via het postkantoor naar ons retour sturen. De kosten als ook het risico van de retourzending zijn voor uw rekening. Naar gelang de waarde van de inhoud van uw pakket adviseren wij u verzekerd te versturen. Mocht er onverhoopt iets mis gaan met uw pakketverzending, dan kunt u daarmee in ieder geval verhaal halen bij de pakketdienst.

Na ontvangst van het retour gestuurde artikel(en) zal Weids Wonen & Slapen het artikel door een deskundige laten onderzoeken. De staat van het te retourneren artikel kent vier variaties:

  • Variatie 1. Het artikel is onbeschadigd en in de originele, ongeopende verpakking en voldoet aan de overige voorwaarden gesteld, conform onze algemene voorwaarden artikel 7 en 8. Het artikel kan omgeruild worden, met verrekening van de waardevermindering of de consument ontvangt 100% van het aankoopbedrag retour.
  • Variatie 2. Het artikel is onbeschadigd, de originele verpakking is beschadigd c.q. geopend maar het artikel voldoet aan de overige voorwaarden gesteld, conform onze algemene voorwaarden artikel 7 en 8. Het artikel kan omgeruild worden, met verrekening van de waardevermindering of de consument ontvangt 90% van het aankoopbedrag retour.
  • Variatie 3. Het artikel is onbeschadigd, de originele verpakking ontbreekt. Het artikel voldoet aan de overige voorwaarden gesteld, conform onze algemene voorwaarden artikel 7 en 8 . Het artikel kan omgeruild worden, met verrekening van de waardevermindering of de consument ontvangt 80% van het aankoopbedrag retour.
  • Variatie 4. Het artikel voldoet niet aan de voorwaarden gesteld in artikel 7 en 8 van onze Algemene Voorwaarden. Het artikel kan met een eventuele bijbetaling omgeruild worden, met verrekening van de waardevermindering of de consument ontvangt een percentage (afhankelijke van de hoogte van de waardevermindering) van het aankoopbedrag retour.

De consument wordt na het onderzoek, zoals beschreven in voorgaande artikel, op de hoogte gesteld van het oordeel van de deskundige. Indien de consument akkoord gaat met het oordeel kan het artikel omgeruild worden, met verrekening van de waardevermindering of zal Weids Wonen & Slapen het overeengekomen bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 werkdagen overmaken. Indien de consument niet akkoord gaat met het oordeel blijft het artikel eigendom van de consument en dient de consument, voor eigen rekening, binnen een termijn van 14 werkdagen het artikel op de locatie van aflevering (lees het retouradres van Weids Wonen & Slapen) op te halen.

Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.