2 Persoons dekbed

De maat van uw 2 persoons dekbed is bepalend voor uw slaapcomfort. Een ruimer dekbed vergroot namelijk de kans op een goede nachtrust en dus een frisse start van de dag.

De grootte van uw bed of boxspring bepaalt de afmeting van uw 2 persoons dekbed. Voor optimaal slaapcomfort is het essentieel dat zowel u als uw eventuele partner goed bedekt kunnen slapen. Naast het bieden van warmte beschermt een 2 persoons dekbed ook uw huid door transpiratie op te nemen en te ventileren, wat zorgt voor een rustige en ontspannen slaap.

Geen producten gevonden voor deze selectie.
 

Hoe groot is een dekbed 2 persoons?

Een goede nachtrust is belangrijk voor iedereen, en dus ook het materiaal van uw donsdeken en de afmeting van uw bed of boxspring.
Een te klein tweepersoons dekbed kan zorgen voor een zogenaamde koudebrug, waarbij koude lucht tussen u en uw partner stroomt. Het blootstellen aan koude lucht kan leiden tot pijnlijke of stijve spieren en gewrichten, wat de kwaliteit van uw slaap niet ten goede komt.

Daarom raden wij aan om te kiezen voor een tweepersoons dekbed dat ruim over u en uw partner valt, bijvoorbeeld een breedte van 200 cm voor een matras van 160 cm. Bij twijfel adviseren we altijd te kiezen voor een grotere maat.

Tweepersoons dekbed van de beste kwaliteit

Ontdek tweepersoons dekbedden in bijna elke bedmaat, zoals 200x220 of  240x220. Als u een kingsize bed hebt, kunt u met een lits jumeaux dekbed comfortabel samen dromen zonder ruzie te maken over een te smal tweepersoons dekbed! Heeft u last van allergieën of reageert u op bepaalde stoffen? Geen zorgen - bij Weids Wonen & Slapen vindt u anti-allergie tweepersoons dekbedden in verschillende materialen en vullingen! Kwaliteit staat bij ons voorop, of u nu op zoek bent naar een eenpersoons- of tweepersoonsdekbed; ons assortiment biedt hoogwaardige materialen en vullingen in alle prijsklassen en maten. Of u nu  een wollen, donzen, vier seizoenen, of zomerdekbed zoekt indien op voorraad, zorgen wij voor een vlotte en snelle levering. Bij Weids Wonen & Slapen begrijpen we het belang van een kwalitatief tweepersoons dekbed voor optimale nachtrust.

Slaap lekker knus onder een tweepersoons dekbed

Slaap is ontzettend belangrijk. De kwaliteit van uw nachtrust hangt voor minstens 50% af van uw tweepersoonsdekbed. Een warm, hoogwaardig en goed passend dekbed is geen overbodige luxe om uitgerust wakker te worden. Hierbij speelt de grootte van het dekbed ook een grote rol. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat u het juiste formaat tweepersoons dekbed kiest dat past bij uw bed. De afmetingen van dekbedden variëren van kinderbedden tot super kingsize bedden. Ook voor 1 persoons dekbedden kunt u terecht bij Weids Wonen & Slapen.

2 persoons dekbed, de juiste maat kiezen

Tweepersoons dekbedden bestaan in verschillende maten. De ideale maat per bedmaat vindt u hier:

  • Kinderbed: 120cmx150cm
  • Eenpersoons: 135cmx200cm
  • Tweepersoons: 200cmx200cm
  • Kingsize: 240cmx220cm
  • Super Kingsize: 260cmx220cm

Wanneer u met iemand samen slaapt, kan het verstandig zijn om een grotere dekbedmaat te kiezen. Zo verzekert u zich van meer comfort en vergroot u de kans dat u beiden heerlijk kunt slapen.

Veelgestelde Vragen

Hoe groot is een 2 persoons dekbed?
Een tweepersoons dekbed past doorgaans perfect bij uw matras. Het is van belang dat het volledige tweepersoons dekbed ruim voldoende dekking biedt voor u en uw partner. Een tweepersoonsmatras heeft meestal een breedte van 140, 160 of 180 cm. Het bijpassende dekbed heeft een breedte variërend van 200 cm tot 240 cm. De lengte van het dekbed is standaard 200 cm of optioneel 220 cm.

Wat is de maat van een tweepersoons dekbed?
De afmeting van een tweepersoons dekbed begint standaard bij een breedte van 200 cm. Deze breedte past goed bij matrasmaten van 120 tot 160 cm. Er bestaan ook lits-jumeaux dekbedden van 240 of 260 cm breed. De dekbedden zijn geschikt voor matrassen van 180 of 200 cm breed, of wanneer u de voorkeur geeft aan een extra ruim dekbed.