powernap

Stel je voor: je hebt een drukke dag en bent in de middag echt toe aan een powernap.

Eeeven opladen voordat je de rest van je to-do list af gaat maken. Even 20 minuten de ogen dicht. Maar dit wordt al snel 2 uren en voor je het weet ben je zo diep in slaap dat je erna helemaal gedesoriënteerd wakker wordt. Hierdoor ben je vaak nog vermoeider dan ervoor en komt er nog minder van die to-do list terecht.

Maar wat is dan de juiste manier om een powernap te doen? En hoe lang zou deze precies moeten duren?

Volgens onderzoek moet een powernap niet langer dan 30 minuten duren. Hierdoor blijf je in een lichte slaap en is het makkelijker om je dag weer te vervolgen. Blijf je langer slapen, dan creëer je de kans om in je REM-slaap terecht te komen. Hierdoor maak je het veel lastiger voor jezelf om op te staan en blijf je vaak ook nog langer liggen.

Tips voor een goede powernap

Plannen!

Plan je powernap goed in. Door de powernap te plannen weet je precies wanneer het me-time is en zo kun je de rest van je agenda er omheen plannen. Ook is het belangrijk om je powernap niet te laat in te plannen. Hierdoor kun je namelijk 's avonds lastiger in slaap vallen. Plan het dus vroeg in de middag en niet langer dan 30 min!

Geen stress

Lukt het niet om tijdens je geplande tijd te gaan slapen? Maak je hier dan vooral geen zorgen om. Het belangrijkste is dat je een moment van rust voor jezelf hebt. Wanneer je te veel druk gaat leggen op het feit dat je moet gaan slapen lukt dit juist niet. Geniet daarom van het moment dat je voor jezelf hebt. Slapend of niet.

De juiste powernap uitrusting

Het is tijdens een powernap aan het begin van de middag natuurlijk niet donker buiten. Hierdoor kan het lastiger zijn om in slaap te komen. Wat hier bij kan helpen is een zijden slaapmasker. Hierdoor creëer je voor jezelf een donkere omgeving en zal het makkelijker zijn om in slaap te vallen. Bovendien heeft zijde een zeer gunstig effect op de huid en voorkomt het rimpels. Mooi meegenomen toch :)