Hoe houd je je slaapkamer fris?

Niets is zo fijn als slapen in een heerlijk fris

en pas opgemaakt bed. Maar niet alleen fris beddengoed draagt bij aan een betere nachtrust. Zo is het ook belangrijk om goed te ventileren en je huisdieren liever alleen te knuffelen in de woonkamer. Wat gaat jouw slaapcomfort verbeteren?

Zorg voor voldoende zuurstof

Het is belangrijk om voor voldoende ventilatie te zorgen in de slaapkamer. Zet wanneer je van bed gaat (indien mogelijk) een raam open. Laat het even lekker doorwaaien op de slaapkamer. Slaap je met de deur dicht? Laat deze dan overdag wel openstaan. Hierdoor zorg je ervoor dat de slaapkamer voldoende geventileerd wordt.

Het aanschaffen van een plant kan ook bijdragen aan een betere ventilatie. Hoewel de meningen hierover verdeeld zijn, hebben planten zeker wel een positieve werking op een goede nachtrust.

Planten zorgen namelijk voor een betere luchtkwaliteit. Doordat ze een rustgevende werking hebben zorgt dit voor minder stress en daarom ook een betere slaapkwaliteit.

Planten die het goed doen op de slaapkamer zijn:
- Aloë vera
- Jasmijn
- Lavendel

Zet niet te veel planten neer op je slaapkamer. Overdag stoten de zuurstof uit, maar 's nachts gebeurd dit niet. Dan nemen ze juist zuurstof op. Dit is echter zo weinig dat een aantal planten niet opweegt tegen de voordelen.

Zorg voor schoon beddengoed

Veel mensen vragen zich af: 'Hoe vaak moet ik mijn beddengoed wassen?' Wij adviseren om in ieder geval elke week het beddengoed te verschonen. Je zou het misschien niet denken, maar een bed ligt binnen no time vol met huidschilfers, zweet en bacteriën. Een schoon dekbedovertrek zorgt voor een fris en opgeruimd gevoel wat bijdraagt aan een betere nachtrust. 

Tip! Wit beddengoed oogt frisser en schoner (al raden we dit met kleine kinderen dan toch weer veel minder snel aan).

Ruim die kledingstoel op!

Een rommel in de slaapkamer betekent een rommelige slaap. Een nette en opgeruimde slaapkamer creëert rust en overzicht en dit zal zeker effect hebben op je nachtrust.

Geen harige vrienden in de buurt van je bed

We snappen als geen ander dat het heerlijk is om te knuffelen met je hond of kat. Maar om dit in bed te doen is niet bepaald hygiënisch. Dieren laten veel bacteriën en vooral veel haren achter.

Dit kan zorgen voor onaangename geurtjes. Beperk knuffelen met je trouwe viervoeter daarom vooral tot in de woonkamer en houd de slaapkamer lekker voor jezelf.

Een frisse slaapkamer met een fris humeur

Met deze tips verzeker je jezelf van een frisse slaapkamer en fijne nachtrust en hopelijk een net zo fris gemoed bij het opstaan de volgende ochtend.