Wasbaar wollen dekbed
Een wasbaar wollen dekbed lijkt ideaal voor wie graag zelf zijn wollen dekbed wast. Een vlek is immers zo gemaakt. Maar helaas, met elke wasbeurt spoelt u de lanoline (wolvet) uit de wol, waardoor deze droog, prikkerig en stoffig wordt. Een wollen dekbed zelf wassen is dus een slecht idee. Wij geloven dan ook niet in een wasbaar wollen dekbed. Lees hier hoe u uw wollen dekbed weer lekker fris en schoon krijgt.
Waarom wollen dekbed niet wassen?
Lanoline (het wolvet) wat een wollen dekbed zo bijzonder, veelzijdig en comfortabel maakt heeft van nature een groot zelfreinigend vermogen. Een wollen dekbed wassen is in de regel dan ook niet nodig. Wol wordt namelijk bij elke wasbeurt droger, prikt en kriebelt daardoor meer en heeft niet meer dezelfde fijne eigenschappen als bij aanschaf. Mocht u uw wollen dekbed wel willen opfrissen of reinigen adviseren wij u om het dekbed te laten reinigen bij een stomerij. Kleine vlekjes kunt eventueel zelf voorzichtig behandelen met groene zeep. Hang u wollen dekbed in de ochtenddauw of mist en uw dekbed ruikt weer heerlijk fris en is weer als nieuw.
Het is alom bekend dat Texels Schapenwol de beste kwaliteit is voor vulling van dekbedden en kussens. Met onze Texels Classic en de Texels Classic DeLuxe (met satijnen tijk) heeft u 2 prachtige dekbedden met de allerbeste kwaliteit wol voor een eerlijke prijs!
Is het voor u wel belangrijk om uw dekbed vaak te kunnen wassen, dan adviseren wij u een bamboe dekbed aan te schaffen.
Uniek in de wereld - Recycle met ons mee!
Weids Wonen & Slapen neemt het voortouw en is het eerste bedrijf in de slaapbranche die schapenwol circulair hergebruikt!
Bij de aankoop van een wollen dekbed, kunt u een gratis retour sticker aanvragen, waarmee u uw oude wollen dekbed op onze kosten in de lege doos weer naar ons terug kunt sturen. In onze eigen recycling afdeling wordt uw wollen dekbed volledig gerecycled.
Het wol wordt grondig gewassen en na een strenge kwaliteitscontrole circulair hergebruikt voor andere producten, waaronder zitzakken voor mens en dier. De dekbed tijken worden afgevoerd en verwerkt tot o.a. isolatiemateriaal, poetsdoeken en bouwmaterialen.