TexelWool

Het Nederlandse merk TexelWool staat garant voor heerlijk en natuurlijk slapen onder wollen dekbedden van texelse schapenwol. Het vernaaldingsproces van de wol, waarbij de wolvezels met speciale naalden verweven worden, is uniek! De wol van de Texelse stamboekschapen heeft net dat beetje extra doordat zon, zee en wind vrij spel hebben op het eiland. De ideale basis voor gezonde en zachte slaapproducten!

Naast dekbedden produceert men in Texel ook futons, onderdekens en kussens gevuld met echte Texelse schapenwol. Puur natuur en wie eenmaal op of onder de wol slaapt, wil nooit meer wat anders! De producten van TexelWool dragen het Waddengoud keurmerk, waarmee wordt gegarandeerd dat de grondstoffen uit de Waddenstreek komen en duurzaam zijn voortgebracht, bewerkt en verwerkt.

De merken TexelWool en Texeler voeren 100% identieke dekbedden. Sinds een aantal jaar zijn deze merken samengegaan en worden vanuit 1 atelier op Texel geleverd. De specificaties en prijzen van de collecties zijn volledig identiek aan elkaar.

Het geheim van TexelWool

Het geheim van TexelWool is de zuivere scheerwol van het Texelse schaap. Een stukje puur natuur, waar geen synthetisch product tegenop kan! De ruwe schapenvacht bevat wolvet. Tijdens het wassen van de TexelWool komt het merendeel van dit wolvet ofwel lanoline vrij. Een deel van het wolvet blijft achter in de gewassen wol en houdt de vezels soepel, veerkrachtig en flexibel. De lanoline in zuivere scheerwol heeft een zeer heilzame werking op spieren en gewrichten. Wol staat dan ook van oudsher bekend om haar anti-reumatische werking.

Anti Allergisch

Schimmelvorming in TexelWool wollen dekbed, kussen en onderdeken is nagenoeg onmogelijk. Schimmels hebben niet alleen warmte nodig, maar ook een hoge vochtigheidsgraad. Omdat texels scheerwol heel ventilerend is en de temperatuur zelf reguleert, kan er geen schimmels in nestelen.

Anti-huisstofmijt

Doordat wol lanoline bevat, is wol zelfreinigend, bacterie werend en vuilafstotend. Zuiver scheerwol in een dekbed, kussen of onderdeken is bovendien geen fijne omgeving voor de huismijt, want wol ventileert optimaal en reguleert de temperatuur en hoeveelheid vocht. Zorgt u ervoor dat uw TexelWool dekbed, kussen en onderdeken regelmatig lucht, dan krijgt de huismijt geen kans.

Geen producten gevonden voor deze selectie.